Ontslakken & ontzuren

Een verstoorde zuur-/basenbalans leidt onvermijdelijk tot een tekort aan mineralen. Een teveel aan zuren zal het lichaam proberen zelf te corrigeren door mineralen te ontrekken aan het lichaam. Dit gaat dus op den duur ten kosten aan het skelet, de huid en bijvoorbeeld het gebit. Tevens zullen door de verzuring zich steeds meer slakken in ons lichaam gaan afzetten. Het ademhalingsproces in de hersenen wordt zelfs gestuurd door de zuur-base balans.

Dit centrale centrum reageert primair op een te hoog koolzuurgehalte in het bloed, veroorzaakt door verzuring en niet op een gebrek aan zuurstof, wat voor de hand zou liggen.
Hieruit voortkomende gezondheidsproblemen zoals botontkalking, artrose, reuma, jicht, aandoeningen aan de luchtwegen, stofwisselingsproblemen en een slecht functionerend immuunsysteem worden door veel artsen beschouwd als onvermijdelijke ouderdomskwalen en slijtageproblemen die ze met farmaceutische middelen proberen te behandelen.
Deze middelen richten zich slechts op symptoom- en pijnbestrijding en niet op het vinden van de oorzaak en genezing. Door hun chemische samenstelling verergeren farmaceutische medicijnen bovendien het verzuringproces. Aan een simpele aanpassing van het voedingspatroon wordt vaak niet gedacht.

Voor een ideale pH-waarde moet de verzuring tussen de blauwe en rode lijn blijven!

Waar komen de zuren vandaan?
Bijna alle factoren uit de dagelijkse leefomgeving hebben een verzuring tot gevolg.

Voeding: vooral dierlijk eiwit (vlees), eieren, scherpe kaas, pinda’s, haring, kwark, margarine, suiker en (koolzuurhoudende) frisdranken.
Genotmiddelen: zoals koffie (ook cafeïnevrije), zwarte thee, nicotine, alcohol en drugs.
Stress en negatieve emoties: zoals ergernis, woede, gejaagdheid, jaloezie, afgunst en ruzie.
Chemische geneesmiddelen.
Overmatig sporten en te weinig beweging.

Zuuropbouwende levens- en genotmiddelen veroorzaken gisting in de dunne darm en vervuiling in de dikke darm. Als gevolg hiervan ontstaan darmgassen en opzwellingen die zich met de lichaamsvloeistofketen tot organische en anorganische zuren verbinden. Deze zuren veroorzaken de opbouw van zoutverbindingen die zich als slakken afzetten.

Voorbeelden van lichte verzuring:.
Haaruitval – Zweetvoeten – Cellulitis – Koude voeten – Hoofdpijn – Acné – Migraine – Cariës – Verstopping – Diarree..

Voorbeelden van verdere verzuring:
Allergie – Aambeien – Arteriosclerose – Cholesterol – Hoge bloeddruk – Spataders – Artritis – Artrose – Reuma – Jicht.

Voorbeelden van zware verzuring:
Osteoporose – Klierziekten – Maag– en darmziektes – Alvleesklierstoornissen – Open been – Leverbeschadiging – Nier– en galstenen.

Waarom ontzuren?
De bedoeling van ontzuren en ontslakken is de verzuring in ons lichaam te verminderen en onze mineraalvoorraden weer aan te vullen om de kwaliteit van onze gezondheid te verbeteren.

Wat kunnen we zelf doen om onze Verzuring en Verslakking te verminderen?

Allereerst is het belangrijk over te gaan op gezonde voeding, maar dit alleen is niet voldoende. Om de mineraalvoorraden in het lichaam weer op te bouwen zijn in het begin grote hoeveelheden mineralen en spoorelementen nodig in de vorm van voedingsupplementen. Een goede ontslakkende thee evenals basische baden helpen de afvalstoffen kwijt te raken.
In de meeste gevallen gaat u ontzuren door gebruik van een middel met een hoge pH-waard in combinatie met een speciaal mineralencomplex. Uit ervaringen blijkt dat reeds na 4 weken het resultaat merkbaar is. U ontvangt tevens van ons een lijst met producten waarop u goed kunt zien welke producten zuur of basisch zijn.

Aanvulling Ontzuren en Ontslakken:
Kruidenthee.

Basische lichaamsverzorging
Ligbaden: ca. 45 minuten, zorgt voor het neutraliseren van de zuren en vergiften en zet de huid aan tot het uitscheiden van zuren en vergiften. Als u thuis geen bad heeft kunt u dit ook bij mij thuis doen.
Voetenbad: ca. 30 minuten. De voet is een hulpnier. Kan zowel thuis gedaan worden, of eventueel op de praktijk. Eventueel in combinatie met aromatherapie en/of voetmassage.

Consult en Testen
U kunt GRATIS uw verzuring laten testen.
Voor het beste resultaat adviseren wij u ook een urineanalyse te laten verrichten Wij kunnen dan uw hele mentale en fysieke lichaam testen om tot een nog beter resultaat te komen. Hierna wordt een behandelplan opgesteld om uw zuur-base huishouding weer in balans te brengen.